www.kubooo.sk
Nezaradené

Ako pripraviť auto na zimné mesiace

Posted On november 17, 2016 at 3:30 pm by / No Comments

Batéria

Ako náhle pri nižších teplotách zistíte, že motor horšie štartuje, je lepšie batériu nabiť. V zime je rozhodne lepšie z času na čas absolvovať dlhšiu jazdu, nakoľko nízke teploty a časté štartovanie ju nedokážu nabiť na dostatočnú úroveň. Pokiaľ ide o batériu staršieho dátumu výroby, dlhšia jazda jej už nemusí pomôcť, alebo pomôže len krátkodobo.

Stierače

v lete na Vaše stierače pôsobia teploty okolo 30 stupňov Celzia preto sa nemôžeme čudovať keď nám pri naopak mínusových teplotách začnú stierače vŕzgať a zanechávať šmuhy, riešením je výmena gumičiek stieračov, ktorá je finančne nenáročná.

Pneumatiky

Asi najdôležitejšia vec, ktorú by mal vodič brať na zreteľ. Na Slovensku plati zakon, že vodič je povinný mať prezuté pneumatiky ak sa na vozovke nachádza súvisla vrstva ľadu, alebo snehu. Ruku na srdce koľkí z Vás si necháva návštevu pneuservisu až na poslednú chvíľu 🙂

Prevádzkové kvapaliny

Druhou dôležitou kategóriou, na ktorú je potrebné pred zimou myslieť, sú prevádzkové kvapaliny, najmä chladiace médium a zmes do ostrekovačov. Pri čoraz daždivejšom období sa letná zmes v ostrekovači minie rýchlo a odporúčame ju čo najskôr nahradiť jej zimným variantom.

Bod tuhnutia chladiacej zmesi motora je potrebné nechať skontrolovať v servise. Hoci v súčasnosti výrobcovia dodávajú vozidlá so zmesou, ktorá odoláva výrazne nízkym teplotám, časom sa jej vlastnosti strácajú. Servis má výhodu aj v tom, že vodič sa môže s mechanikom poradiť.

Podvozok

Mnohé servisy, zväčša tie značkové, práve na jeseň ponúkajú motoristom zaujímavé akcie. Za výhodné ceny skontrolujú všetko, čo je podstatné v rámci prípravy na zimu. Pokiaľ akcia neobsahuje podvozok, odporúčame požiadať servis aj o kontrolu celkového stavu podvozku, predovšetkým bŕzd a geometrie.

 

Váš tím www.kubooo.sk

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *